Workshops en Trainingen

Naast indivuele begeleiding voor zowel jezelf, je kind(eren) als het gezin, verzorg ik diverse workshops en trainingen. Het leuke van groepstrainingen is dat je van en met elkaar gaat leren. Alle trainingen die ik geef zijn er om nieuwe inzichten te verkrijgen en datgene eruit te halen wat passend is. Ik ga je niks opleggen, maar probeer je blik te verruimen.

Regelmatig zullen deze trainingen en workshops aangeboden worden. Deze workshops en trainingen kunnen ook op locatie worden gedaan, scholen, bso en ook privé.

Meer informatie met uitleg, actuele data en tarieven vind je hieronder. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg mij dan op Facebook of Instagram .


KRAGT-Training

De KRAGT-training is een korte, dynamische groepstraining voor kinderen vanaf groep 4 in de basisschool. Tijdens deze training gaan de kinderen lekker actief en creatief aan de slag om hun weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te vergroten. In 5 sessies van ongeveer twee uur komen verschillende werkvormen aan bod waarin contact wordt gemaakt met het gevoel en de eigen kracht van het kind.

KRAGT-training is er bijvoorbeeld voor kinderen die:
-last van faalangst hebben
-zich onbegrepen voelen
-(hoog)gevoelig zijn
-weerbaarder willen worden
-gepest worden of zelf pesten
-onzeker zijn
-moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten
-moeite hebben om hun grens aan te geven
-hun eigen kwaliteiten en talenten beter willen leren kennen


Brug-KRAGT-Training

De Brug-KRAGT-training is speciaal afgestemd op kinderen uit groep 8 (ter voorbereiding op de middelbare school) en voor brugklassers die zich nog niet helemaal op hun plek voelen binnen het V.O. Deze weerbaarheidstraining bestaat uit vijf lessen van bijna twee uur. De training wordt gegeven in groepsverband, in groepjes van maximaal zes kinderen, onder begeleiding van één coach.

Als kinderen zichzelf beter kennen, weten waar ze goed in zijn en ook hun valkuilen kennen, hebben ze een voorsprong als ze beginnen op het V.O. Het omgaan met alle veranderingen en het maken van nieuwe vriendschappen gaat makkelijker en kinderen voelen zich zelfverzekerder! In de training leer je o.a.:

-je eigen kwaliteiten en talenten kennen
-hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn binnen de groep
-hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
-je eigen leerstijl kennen en weten wat je nodig hebt
-wat je ongeveer kunt verwachten op het voortgezet onderwijs
-hoe je nieuwe vrienden maakt
-hoe je je huiswerk kunt plannen
-omgaan met ‘toets-stress’
-omgaan met groepsdruk
-omgaan met veranderingen
-hoe je stevig in je schoenen staat


Workshop 'IK BEN 9'

De groepstraining ‘IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn of haar eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Zou je deze fase graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt? Hoe fijn zou het zijn als jij als ouder straks alles weet over de negenjaarsfase? Hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem of haar in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen?

Tijdens de workshop vertel ik je over de negenjaarsfase, we praten over de verschillende thema’s die spelen in deze periode, je ontvangt praktische tips en handvatten voor thuis en er is de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen. Tevens ontvang je het boek ‘Ik ben 9’ t.w.v. € 19,95 als naslagwerk.

In het boek ‘IK BEN 9’ zie je vijftien portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Daarnaast vind je leuke tips en weetjes. Helemaal achterin het boek vind je de theorie over de negenjaarsfase bestemd voor ouders/verzorgers en iedereen die met kinderen rond de negen jaar werkt. Het boek is perfect te gebruiken als naslagwerk van de workshop en daarnaast een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige.


Opvoeden met LOL

Super leuk om (een) kind(eren) te hebben……. maar soms ook best heel zwaar…………?
Vind jij het opvoeden van je kind(eren) soms ook vies tegenvallen?
Weet jij je soms ook geen raad met de boze driftbuien van je kind(eren)?
Wil jij graag weer plezier ervaren in plaats van continu strijd hebben met je kind(eren)?
Wil jij echt zien wat je kind nodig heeft?
Wil jij graag weer opvoeden vanuit verbinding en liefde voor je kind?
Wil jij weer rust en balans ervaren in je gezin?

Beantwoord jij één of meer van deze vragen met “JA”?


Dan is de oudertraining Opvoeden met LOL echt iets voor jou!


Deze training staat in het teken van de balans weer terug te krijgen in het gezin. De training wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal zes volwassenen en bestaat uit vijf lessen à 2 uur. Er komen veel gevarieerde interactieve werkvormen aan bod; dus niet alleen luisteren en praten, maar ook ervaren en onderzoeken. Je krijgt achtergrond informatie over systemisch werken met en kijken naar je eigen gezin. Inclusief uitgebreide werkmap, creativiteit, drinken en wat lekkers en LOL!


Wat levert de training je op?
Deelnemen aan de training Opvoeden met LOL vergroot je zelfinzicht en dat helpt jou rust, plezier en balans terug te brengen in je gezin.

Deze training is ook heel geschikt voor professionals die graag eens op een andere manier willen kijken naar het werken met kinderen en hoe heel veel dingen onbewust invloed hebben in de omgang met kinderen.


Workshop Schatgravers Regenboog

Schatgravers is een heel avontuurlijk spel waarbij je op een speciale manier op zoek gaat naar jouw schatten (jouw kwaliteiten). Het geeft een kind prachtige inzichten en een boost aan zelfvertrouwen. Dit spel wordt ingezet tijdens de reguliere coaching, maar kan ook heel goed in een korte workshop. Deze korte workshops bied ik aan in de vakanties en tijdens de Club van Eigen en WIjze Kinderen.


Workshop Schateiland Expeditie

Hoe gaaf is het om samen op Schateiland Expeditie te gaan? Nou super gaaf! Tijdens deze workshop gaat jouw kind zijn of haar eigen schateiland creëren en krijgt zo een prachtig overzicht vol kwaliteiten, wensen, struikelblokken en een hoop zelfkennis. Deze workshop bied ik los aan tijdens de vakanties en wordt gebruikt tijdens de reguliere coaching en bij de Club van Eigen & WIjze Kinderen.