Over gezins- en kindercoach Jacqueline

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar wie het gezicht is achter Praktijk Eigen & Wijs!


Wie ik ben? Ik ben een eigen-wijze vrouw die meestal met twee benen stevig op de grond staat. Meestal ja, want ook ik kom allerlei hobbels tegen op mijn levenspad. Niet dat dat erg is, in tegendeel, want door deze hobbels steeds weer aan te gaan groei ik als persoon en als coach en sta ik ook weer steviger en met nog meer zelfvertrouwen met twee benen op de grond.


Na tien jaar met heel veel plezier mijn eigen gastouderopvang aan huis te hebben gerund en ik daar heel veel kinderen heb mogen verwelkomen, besloot ik dat ik het roer ging omgooien toen er een keerpunt kwam in mijn leven. Ik stond op het punt te gaan trouwen en dat betekende voor mij nieuwe keuzes maken. Het werd verhuizen en daarmee kwam ook een einde aan mijn gastouderopvang aan huis. Al snel daarna bleek ik zwanger en besloot ik intens te gaan genieten van het moederschap. Op mijn gemak kreeg ik zo de tijd en ruimte om uit te zoeken welke richting ik op wilde gaan.


Bij Dreamchild ben ik een opleiding gaan volgen tot gezins- en kindercoach. Deze opleiding heeft heel wat losgemaakt bij me en dat maakte dat ik op een hele nieuwe manier kon gaan kijken naar het ouderschap. Tevens heb ik me laten scholen tot ' Opvoeden met Lo l'-trainer, 'KRAGT'-trainer, ' IKBEN9 '-trainer en ' Schateiland Expeditie '-trainer. Er ging een wereld voor me open met al die kennis die ik heb opgedaan! Wat had ik veel van die kennis willen hebben toen mijn dochter nog echt klein was en hoe anders zou ik de dingen wel niet hebben aangepakt. Er vielen heel veel kwartjes en dat zijn de kwartjes die ik jou en je gezin ook zo gun!


Na jaren gastouder te zijn geweest en al die kinderen opgevangen te hebben dacht ik namelijk: "O, dat moederschap, dat doe ik wel even." Nou dat viel (en valt soms nog steeds) eerlijk gezegd best wel even tegen. Er komt zoveel meer bij kijken dan ik had voorzien. Ken je die uitspraak: "liefde maakt blind"? Nou dat is soms ook echt zo, soms zie je het als ouder gewoon echt even niet meer, doordat de emotionele band tussen jou en je kind zo hecht is en zo ongelooflijk diep gaat. Daar is niets mis mee. Juist niet! Maar dat maakt soms wel dat je het gewoon even niet zo goed meer weet en dan is het dus heel erg fijn als er iemand is die even met je mee kan kijken en je weer op weg kan helpen.

Ik ben getrouwd met Harm en samen hebben we een prachtige dochter Maartje. Momenteel zijn we ook weer beschikbaar als pleeggezin en is het wachten tot er een kindje ons nodig heeft. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om even alles van me af te meppen op een bokszak tijdens mijn kickbokstrainingen en maak ik muziek in een orkest. Ik ben een vrolijke en ambitieuse vrouw, met het hart op de juiste plaats en heb een ongelooflijke gunfactor naar ouders en kinderen toe om lekker in hun vel te zitten en vol zelfvertrouwen het pad van opgroeien en opvoeden samen te kunnen bewandelen. Met de juiste inzichten kan het runnen van een gezin soms zo veel fijner worden.