Individuele kindercoaching

Wat als je kind vastloopt op welke manier dan ook en je er samen niet meer uitkomt? Dan is het fijn dat ik om de hoek kom kijken. Door het inzetten van diverse coachtools ga ik samen met het kind kijken naar wat het einddoel is en wat er voor nodig is om dat einddoel te behalen. Door samen op onderzoek te gaan komt de oplossing meestal vanzelf uit het kind en dat past dan ook het beste. Natuurlijk kijken we ook naar wat het kind al in zich heeft, want elk kind heeft al een boel kwaliteiten zonder het vaak zelf door te hebben. Je kind krijgt dus nieuwe inzichten, handvatten en een dosis zelfvertrouwen. De coachsessies zijn relaxed, met behulp van spel, familieopstelling, tekenen, creatieve werkvormen en door samen in gesprek te gaan leert je kind meer over zichzelf. Ook bewustwording van de manier van denken, voelen en doen komt aan bod en vanuit die bewustwording kan je kind stappen nemen om op een bepaalde manier naar een situatie te kijken en die eventueel op een positieve manier te veranderen.


Reversie Methode ®

Vaak komt een ouder naar een kindercoach omdat de ouder een probleem ervaart met het kind. Het kind zelf ervaart meestal geen probleem, die doet gewoon de dingen zoals het altijd al deed. Om toch te kijken waar het dan "misgaat" is het mooi om met de ouder zelf aan het werk te gaan.

KInderen zijn onze spiegels en hierdoor kunnen oude pijnen naar boven komen. Door deze oude pijnen te verwerken en een plaatsje te geven, ga je anders reageren op jouw kind en gaat je kind ook anders reageren. Ik kan jou hierin ondersteunen en daarvoor maak ik onder andere gebruik van de Reversie Methode®. Deze Reversie Methode® staat voor het terugdraaien van de tijd.


Wat er gebeurt in de praktijk is dat jouw kind juist dát gedrag gaat vertonen of juist tegen die ervaringen aanloopt waar jij je als ouder ze voor had willen beschermen. Vaak is het duidelijk waar bepaald gedrag vandaan komt omdat je bekend bent met je eigen gedrag en je eigen ervaring vanuit het verleden. Soms echter, zie je gedrag terug bij je kind wat je juist helemaal niet kunt plaatsen. Soms gedraag je juist precies tegenovergesteld aan wat je kind je laat zien. Dit gedrag is dus veel lastiger te ontdekken in je eigen gedrag, maar is het wel aanwezig. Met behulp van de reversie methode gaan we terug naar het kind in de ouder en zal op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld naar boven komen van het gedrag van de ouder waarop het kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als de ouder dat stukje in zichzelf heelt. In de praktijk ziet de ouder dat zijn kind juist dat gedrag gaat vertonen of juist tegen die ervaringen aanloopt, waar hij het als ouder voor had willen beschermen.


De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die het aandurven om echt naar zichzelf te kijken, meer bewustzijn te creëren en meer rust willen ervaren en oude pijnen durven op te rakelen en er mee aan de slag te gaan. Hierdoor gaan ze hun eigen kind ook weer beter begrijpen en kunnen ze hun kind beter begeleiden.


Gezinstraject

Zit jij als ouder met je handen in het haar en heb je gewoon even geen idee meer hoe je nu verder moet? Denk dan eens aan een gezinstraject! In dit gezinstraject kijk ik met jullie mee en gaan we samen op zoek naar wat er nodig is in jullie gezin. Ik kom bij jullie thuis en zal dan observeren hoe het reilt en zeilt bij jullie thuis of specifiek in een bepaalde situatie. Aan de hand daarvan maak ik een gezinsplan en samen (met het hele gezin) gaan we daarmee aan de slag. Op naar meer rust en verbinding in het gezin.


Workshops en Trainingen

Naast indivuele begeleiding voor zowel jezelf, je kind(eren) als het gezin, verzorg ik diverse workshops en trainingen. Ik ben gecertificeerd voor het geven van de training Opvoeden Met LOL, Ik Ben 9 en de KRAGT-Training. Daarnaast ben ik gecertificeerd schateiland trainer en heb ik diverse workshops gevolgd om schatgravers op een juiste en creatieve manier te kunnen gebruiken. Op de pagina workshops & trainingen vind je een uitgebreide omschrijving van de diverse workshops.


Club van Eigen & Wijze Kinderen

Een paar keer per jaar kan jouw kind zich op de woensdagmiddag en/of de zaterdagochtend aansluiten bij de Club van Eigen & Wijze Kinderen. Op deze clubdagen gaan we lekker creatief aan de slag en gaan we op zoek naar de verborgen schatten van elk kind. Voor kinderen is het fijn, leerzaam en leuk om samen met anderen te leren, te ontdekken en om gewoon samen te zijn met gelijkgestemden. Elke keer is er weer een passend programma voor de kinderen die zich dan aanmelden.


Op 'Eigen & Wijze' koffie/thee ochtend

Een paar ochtenden per jaar organiseer ik een koffie/thee ochtend voor ouders. Deze ochtenden staan in het teken van gezelligheid, (h)erkenning, nieuwe inzichten verkrijgen, creativiteit en natuurlijk koffie/thee en iets lekkers. Mocht je als professional ook eens een ochtend bij willen wonen, laat het me dan even weten!